Tartalomjegyzék
A bounty golyó rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, és tényleg olyan, mint a boltban kapható változat! Egész évben könnyedén elkészíthető, ha egy kis finomságra vágyunk, de az ünnepi asztalokon is megállja a helyét. Mivel nem kell sütni a legnagyobb melegben is készíthetjük, ha csak egy gyors desszertre vágyunk és annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet! Készíthetjük a csokimázat akár tej-, ét-, vagy mutatós fehér csokiból is, vagy egyszerűen kókuszreszelékbe is hempergethetjük. Ahogy csak szeretnénk, vagy amit az otthoni készleteink engednek. Tényleg csak az ízlésünk és a fantáziánk szab határt.
Bounty golyó sütés nélkül – recept
Hozzávalók:
- 220 g kókuszreszelék
- 150 g mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál vaníliakivonat
A mázhoz:
- 200 g tej- vagy étcsoki
- 1-2 evőkanál étolaj
- kókuszreszelék
A bounty golyók elkészítése lépésről – lépésre:
- Egy keverőtálba mérjük bele a mascarponét, majd adjuk hozzá a porcukrot.
- Keverjük össze és adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a kókuszreszeléket is.
- Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat.
- Ezután formázzunk belőle kívánt méretű golyókat és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tálcára.
- Ha elfogyott az alapanyag, helyezzük a kész golyókat hűtőszekrénybe 2-3 órára.
- Majd, ha kellőképpen lehűltek, összeálltak készítsük el a csokimázat.
- Ehhez a csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett és keverjünk hozzá 1 evőkanálnyi olajat (ha szükséges adjunk még hozzá).
- Ezután óvatosan forgassuk meg a golyókat a csokimázban és süteményrácsra vagy a sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztassuk őket és mielőtt megdermedne szórjuk meg kókuszreszelékkel. De tetszés szerint – akár más fajta olvasztott csokival is – díszíthető.
- Ismét tegyük hűtőbe, amíg megszilárdul a máz.
- Utána tálalhatjuk.
TIPP: Ajándéknak is remek választás! Számos módon díszíthető, variálható, akár más golyókkal – zserbó, mákos-, kókusz– vagy gesztenye – együtt csinos dobozokba rakva, igazán mutatós végeredmény születhet.
Hűtőszekrényben tartva 2-3 napig eltartható (már ha marad belőle). Jó étvágyat hozzá!
Zserbógolyó recept:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1k
Vissza a kategória cikkeihez