Tartalomjegyzék
A kókuszgolyó egy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, a házibulik és a gyerekzsúrok elmaradhatatlan kelléke. Akár a gyerekek is segíthetnek a készítésénél. A legjobb benne pedig az, hogy számos módon variálható attól függően, hogy mit találunk otthon. Mivel nem kell sütni a legnagyobb melegben is készíthetjük. Adhatunk hozzá sárgabarack lekvárt, ha lágyítani, vagy csak megbolondítani szeretnénk. A rumos meggy íze különösen harmonizál a kókusszal, ne hagyjuk ki belőle. Nagyon jó választás, ha csak egy gyors desszertre vágyunk és annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet!
Egyszerű kókuszgolyó recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz (lehet teljes kiőrlésű is)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 dl tej
- 1 teáskanál rum vagy rumaroma
- 2 marék magozott meggy
- 10 dkg kókuszreszelék
A kókuszgolyók elkészítése lépésről – lépésre:
- A darált kekszet egy nagy tálba öntjük.
- Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű puha vajat vagy margarint, a porcukrot, kakaóport, kevés rumot vagy aromát és annyi tejet, hogy jól formázható masszát kapjunk. (Keverhetünk hozzá sárgabarack lekvárt is, de ez elhagyható.)
- Ezután a nedves kézzel a kívánt méretű golyókat formázunk belőlük, majd a közepükbe egy – egy szem meggyet teszünk.
- Majd kókuszreszelékben megforgatjuk a golyókat és egy tálra tesszük őket.
- Hűtőben legalább egy órát hagyjuk hűlni, hogy összeérjenek az ízek és megkeményedjenek a golyók.
- Ezt követően tálaljuk.
Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, amikor egyébként sem szeretnénk a sütővel még tovább melegíteni a lakást. Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, akkor a meggyet rumba is áztathatjuk, nagyon zamatos, pikáns ízt ad neki! Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma
Vissza a kategória cikkeihez