Tartalomjegyzék
A kókuszkrémleves mindig jó választás, ami az ízesítéssel igazán különlegessé tehető. Ráadásul a kókusz nagyon egészséges, csak nem mindegy milyen feldolgozásban fogyasztjuk.Ugyanis magas a vitamin- és ásványianyag tartalma és sok rost is megtalálható benne. Emiatt a szervezetre igazán jótékony a hatása, mely főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Ezért érdemes nemcsak friss kókuszdióból, hanem akár kókusztejből és kókuszreszelékből is készíteni. A friss kókuszdióhoz uganis viszonylag ritkán juthatunk hozzá, nap, mint nap nem jön szembe velünk a piacon. Ha pikánsabbá szeretnénk tenni és gyerekek nem fogyasztanak belőle, akár kókuszlikőrrel meg is bolondíthatjuk. Érdemes többféle variációban és ízesítéssel is kipróbálni.
Egyszerű kókuszkrémleves recept
Hozzávalók:
- 8 evőkanál kókuszreszelék
- 1 liter tej
- 4 dl kókusztej
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1-2 kanál méz
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
A kókuszkrémleves elkészítése lépésről – lépésre:
- Először ¾ liter tejet felteszünk forrni egy edénybe és hozzákeverjük a cukrot.
- A maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingport.
- Ha a tej felforrt, hozzáadjuk a kókusztejet, a vaníliás cukrot, a csomómentesre kevert pudingport és a kimért kókuszreszeléket is.
- Majd folyamatos keverés mellett az egészet összefőzzük. Akkor jó, ha nem krém, hanem leves állagú, így, ha túl sűrű, további tej hozzáadásával beállíthatjuk a kívánt állagot.
- Ha kész, akár már így melegen fogyaszthatjuk is, de le is szűrhetjük, hogy ne maradjon benne kókuszreszelék.
- Ízesíthetjük kókuszlikőrrel, ízlés szerint.
Hidegen-melegen fogyasztható, de le is hűthetjük tálalás előtt. Díszíthetjük tejszínhab rózsákkal. Akár desszert helyett is remek választás.Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma
Vissza a kategória cikkeihez