Tartalomjegyzék
A kókuszlikőr egy nagyon zamatos, könnyen elkészíthető alkoholos ital, melyet készen is vásárolhatunk, de egész évebn bármikor, akár magunk is készíthetünk. A különböző ízesített likőrök és kézműves házi pálinkák mintha az utóbbi időben egyre nagyobb érdeklődést kapnának. Bizonyára szerepe van ebben annak is, hogy míg a szocializmus évtizedeiben a pálinkákat jellemzően csak hulló gyümölcsből készítették, manapság csak a hibátlan, teljesen érett gyümölcsök kerülnek a hordókba. A minőségi különbség ezáltal pedig leírhatatlan. Érdemes házilag is próbálkozni bármilyen gyümölcslikőr készítésével is, mert azon túl, hogy nagyon zamatos, gyümölcsös italhoz jutunk, ajándéknak sem utolsó. Csinos üvegekbe szűrve és szépen feldíszítve igazán különleges, egyedi ajándék is lehet bármely alkalomra.
Kókuszlikőr házilag – recept
Hozzávalók:
- 3 dl kókusztej
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 3 dl vodka
- egy nagy kifertőtlenített üveg kupakkal
A házi kókuszlikőr elkészítési lépései:
- Először öntsük egy edénybe a tejszínt, adjuk hozzá a kókusztejet és a cukrot is, majd keverjük el.
- Lassú tűznél folyamatos keverés mellett kezdjük el főzni.
- Majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket is és továbbra is folyamatos keverés mellett főzzük takaréklángon nagyjából 15 percen keresztül.
- Majd legalább 3 órán keresztül hagyjuk állni.
- Ezután szűrjük át, hogy a kókuszreszelék kikerüljön belőle és adjuk hozzá a vodkát is.
- Keverjük el alaposan és öntsük az előzőleg kifertőtlenített, jól záródó kupakkal rendelkező üvegbe.
- Tegyük hűtőbe legalább 10-14 napra, hogy krémes, selymes állagú legyen, majd azután hűtve fogyasztható.
Kellemes, zamatos, kókuszos italhoz jutunk, mely akár finom vendégváró ital lehet. Érdemes kipróbálni, mert rendkívül egyszerűen elkészíthető és számos módon felhasználható. Csinos üvegekbe rakva kiváló karácsonyi ajándék is lehet belőle.
Karácsonyi kókuszlikőr házilag:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Lik%C5%91r
Vissza a kategória cikkeihez