Kókuszos almás golyók

A kókuszos almás golyók fahéjjal megbolondítva igazán különleges ízvilágú édességet eredményeznek. Érdemes kipróbálni, ha van otthon néhány almánk, amivel nem tudunk mit kezdeni. Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, melyben a legtöbb időt az alma hámozása és reszelése viszi el.Számos módon variálható, ízesíthető. Készíthetjük fele arányban darált dióval is. Tehetünk a belsejébe rumos meggyet, mint a hagyományos kókuszgolyók esetében, de ez el is hagyható. Tényleg ahány ház, annyi szokás! Akár annak megfelelően is alakíthatjuk az alapreceptet, hogy éppen mit találunk otthon. Mivel nem kell sütni a legnagyobb melegben is készíthetjük.

Egyszerű kókuszos almás golyók

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 10 db édes alma (pl. Golden, Gála)
  • 2 kávéskanál citromlé
  • 2-3 evőkanál méz
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • kókuszreszelék – a forgatáshoz

Az almás kókuszgolyók elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először az almákat mossuk meg, majd hámozzuk meg és almareszelőn reszeljük le.
  2. Nyomkodjuk ki a levétől és adjuk hozzá a citromlevet, hogy ne barnuljon be.
  3. Majd keverjük hozzá az előzőleg kimért darált kekszet, a fahéjat és az ízlés szerinti mézet is.
  4. Gyúrjuk össze az egészet jól formálható masszává.
  5. Ha szükséges adjunk hozzá még a leszűrt alma levéből.
  6. Majd nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, amit hempergessünk meg a kókuszreszelékben.
  7. Hűtőben legalább egy órát hagyjuk hűlni, hogy összeérjenek az ízek és megkeményedjenek a golyók.
  8. Ezt követően tálaljuk.

Egész évben könnyedén készíthető, de remek választás nyári nagy melegben, amikor egyébként sem szeretnénk a sütővel még tovább melegíteni a lakást. Bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül is. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma

Vissza a kategória cikkeihez