Tartalomjegyzék
A kókuszos almás golyók fahéjjal megbolondítva igazán különleges ízvilágú édességet eredményeznek. Érdemes kipróbálni, ha van otthon néhány almánk, amivel nem tudunk mit kezdeni. Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, melyben a legtöbb időt az alma hámozása és reszelése viszi el.Számos módon variálható, ízesíthető. Készíthetjük fele arányban darált dióval is. Tehetünk a belsejébe rumos meggyet, mint a hagyományos kókuszgolyók esetében, de ez el is hagyható. Tényleg ahány ház, annyi szokás! Akár annak megfelelően is alakíthatjuk az alapreceptet, hogy éppen mit találunk otthon. Mivel nem kell sütni a legnagyobb melegben is készíthetjük.
Egyszerű kókuszos almás golyók
Hozzávalók:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 10 db édes alma (pl. Golden, Gála)
- 2 kávéskanál citromlé
- 2-3 evőkanál méz
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- kókuszreszelék – a forgatáshoz
Az almás kókuszgolyók elkészítése lépésről – lépésre:
- Először az almákat mossuk meg, majd hámozzuk meg és almareszelőn reszeljük le.
- Nyomkodjuk ki a levétől és adjuk hozzá a citromlevet, hogy ne barnuljon be.
- Majd keverjük hozzá az előzőleg kimért darált kekszet, a fahéjat és az ízlés szerinti mézet is.
- Gyúrjuk össze az egészet jól formálható masszává.
- Ha szükséges adjunk hozzá még a leszűrt alma levéből.
- Majd nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, amit hempergessünk meg a kókuszreszelékben.
- Hűtőben legalább egy órát hagyjuk hűlni, hogy összeérjenek az ízek és megkeményedjenek a golyók.
- Ezt követően tálaljuk.
Egész évben könnyedén készíthető, de remek választás nyári nagy melegben, amikor egyébként sem szeretnénk a sütővel még tovább melegíteni a lakást. Bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül is. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma
Vissza a kategória cikkeihez