Kókuszos bounty szelet 

A kókuszos bounty szelet nagy kedvencünk lesz, ha szeretjük a kókuszkrémmel töltött étcsokoládés vagy tejcsoki bevonatos bounty szeletet. Ezt a süteményt ugyanis a készen vásárolható bounty csokoládé ihlette. Nagyon finom édesség, melyet, ha megkóstolunk, nem tudunk abbahagyni! Könnyen, egyszerűen elkészíthető, bármely alkalomra, de vendégváró finomságnak is remek választás.

Egyszerű kókuszos bounty szelet recept

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg puha vaj vagy margarin
  • 4 evőkanál tej
  • 5 db tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 5 evőkanál búzadara
  • 5 dl tej
  • 20 dkg kókuszreszelék

A mázhoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 csepp étolaj

A kókuszos bounty szelet elkészítési lépései:

  1. Először a sütőt melegítsük elő 180 fokra (légkeveréses esetén 160 fokra).
  2. Egy kb. 40×25 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel.
  3. Majd a lisztet keverjük el a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaó porral.
  4. Ezután simítsuk bele a tésztát és az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre (tűpróba!), majd hagyjuk kihűlni.
  5. Közben a tejben főzzük fel a búzadarát és ha besűrűsödött vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a kókuszreszeléket is.
  6. Majd alaposan keverjük össze és egyenletesen simítsuk el a kihűlt tésztán.
  7. Hagyjuk ezt is kihűlni és közben készítsük el a csokimázat is.
  8. Ehhez vízgőz felett olvasszuk fel a darabokra tört csokoládét majd adjuk hozzá a vajat és pár csepp étolajat is.
  9. Keverjük össze alaposan, hogy simítsuk rá a kihűlt krém tetejére.
  10. Hagyjuk alaposan kihűlni és csak utána szeleteljük fel.

Utána már kínálhatjuk is. Nagyon mutatós, ellenállhatatlan finomság! Jó étvágyat hozzá!

Bounty szelet:

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma

Vissza a kategória cikkeihez