Tartalomjegyzék
Ez az egyszerű kókuszos darált keksz nagy kedvenc lesz, ha egyszer megkóstoltuk! Bármikor gyorsan és könnyen elkészíthető, csak a húsdaráló darálós keksz részére lesz szükségünk hozzá. Ebbe a folyamatba még a gyerekek is becsatlakoznak, érdemes velük együtt készíteni. Azonban, ha nincs ilyen kiegészítő az otthoni készleteink között se keseredjünk el, mert akkor egy habzsákot megtöltve is kinyomhatjuk a tésztát a kívánt formára. Készíthetünk kakaós vagy sima darálós kekszet is, de akár vegyesen is. Remek uzsonnára, vagy vendégváró finomságnak is. Jól záródó dobozban napokig friss marad – már ha megmarad napokig!
Egyszerű kókuszos darálós keksz recept
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 nagyobb tojás
- 1 evőkanál rum vagy aroma
- 1 evőkanál tej
- csipet só
A kókuszos darált keksz elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a lisztet keverjük el a sütőporral és a csipet sóval.
- Majd egy robotgépben keverjük habosra a cukrot a vajjal.
- Ezután adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliás cukrot is.
- Alaposan keverjük össze és adjuk hozzá a tejet, valamint a rumot is.
- Keverjük az egészet a lisztes keverékhez és gyúrjuk össze a tésztát.
- Pihentessük hűtőben egy fél órát.
- Majd a húsdarálóra szereljük fel a darálóformát és formázzuk meg a tésztát a választott minta alapján.
- Ha nincs darálóformánk töltsük a tésztát habzsákba és nyomjuk a különböző formákat sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Tegyük a tepsit 175 fokra előmelegített sütőbe és 15-18 perc alatt süssük készre.
- Ha elkészült, hagyjuk a tepsiben kihűlni. Majd tegyük fém dobozokba.
Porcukorral megszórva tálaljuk. De a végeit felolvasztott csokiba is mártogathatjuk, nagyon mutatós lesz a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!
Darálós keksz recept Borbás Marcsitól:
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma
Vissza a kategória cikkeihez