Kókuszos darált keksz 

Ez az egyszerű kókuszos darált keksz nagy kedvenc lesz, ha egyszer megkóstoltuk! Bármikor gyorsan és könnyen elkészíthető, csak a húsdaráló darálós keksz részére lesz szükségünk hozzá. Ebbe a folyamatba még a gyerekek is becsatlakoznak, érdemes velük együtt készíteni. Azonban, ha nincs ilyen kiegészítő az otthoni készleteink között se keseredjünk el, mert akkor egy habzsákot megtöltve is kinyomhatjuk a tésztát a kívánt formára. Készíthetünk kakaós vagy sima darálós kekszet is, de akár vegyesen is. Remek uzsonnára, vagy vendégváró finomságnak is. Jól záródó dobozban napokig friss marad – már ha megmarad napokig!

Egyszerű kókuszos darálós keksz recept

Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 evőkanál rum vagy aroma
  • 1 evőkanál tej
  • csipet só

A kókuszos darált keksz elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a lisztet keverjük el a sütőporral és a csipet sóval.
  2. Majd egy robotgépben keverjük habosra a cukrot a vajjal.
  3. Ezután adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliás cukrot is.
  4. Alaposan keverjük össze és adjuk hozzá a tejet, valamint a rumot is.
  5. Keverjük az egészet a lisztes keverékhez és gyúrjuk össze a tésztát.
  6. Pihentessük hűtőben egy fél órát.
  7. Majd a húsdarálóra szereljük fel a darálóformát és formázzuk meg a tésztát a választott minta alapján.
  8. Ha nincs darálóformánk töltsük a tésztát habzsákba és nyomjuk a különböző formákat sütőpapírral bélelt tepsibe.
  9. Tegyük a tepsit 175 fokra előmelegített sütőbe és 15-18 perc alatt süssük készre.
  10. Ha elkészült, hagyjuk a tepsiben kihűlni. Majd tegyük fém dobozokba.

Porcukorral megszórva tálaljuk. De a végeit felolvasztott csokiba is mártogathatjuk, nagyon mutatós lesz a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!

Darálós keksz recept Borbás Marcsitól:

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma

Vissza a kategória cikkeihez