Tartalomjegyzék
A fánk receptek leginkább farsang környékén keresettek, bár a kókuszos fánk is egész évben bármikor készíthető. A fánk készítése sokakat visszavet, mivel egyrészt a kelt tésztával készült receptektől sokan tartanak. Másrészt a fánk kalória tartalma nem elhanyagolható, így van, aki inkább megveszi azt a néhány darabot, amit elfogyasztana, talán így nem olyan nagy a kísértés. Pedig a házilag készített friss, fánk semmivel össze nem hasonlítható, érdemes kipróbálni. Ha pedig ezt még frissen olvasztott csokoládéval (kakaó porral) és kókuszreszelékkel is megbolondítjuk igazán különleges élményben lesz részünk. Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni!
Kókuszos fánk – recept
Hozzávalók (2,5 dl-es bögrével számolva):
- 0,5 bögre kókuszreszelék
- 1,5 bögre liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 0,75 bögre cukor
- 1 egész tojás
- 0,5 bögre kókuszolaj
- 0,5 bögre kókusztej
- mini fánk sütőforma
A mázhoz:
- 1 bögre porcukor
- 2 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
- 3-4 evőkanál kókuszolaj
- kókuszreszelék
A kókuszos fánkok elkészítése lépésről – lépésre:
- Először az átszitált lisztet keverjük el a sütőporral és egy csipet sóval.
- Majd adjuk hozzá a kókuszolajat, a kókusztejet és a tojást is.
- Az egészet alaposan gyúrjuk össze.
- Majd vékonyan kenjük ki a mini amerikai fánksütő formát olajjal és töltsük meg félig a tésztával. (Ha nincs sütőformánk tehetjük kuglóf formába is vagy nyújtsuk ki és szaggassuk ki pohárral).
- Kb. 170 fokra előmelegített sütőben süssük 12 percig.
- Közben keverjük össze a porcukrot a kakaóporral.
- Majd adjunk hozzá annyi kókuszolajat, hogy sűrű krémes állagot kapjunk.
- Ha kisült a fánk, hagyjuk kicsit hűlni majd a fánkok oldalát a sűrű csokikrémbe mártsuk bele.
- Utána forgassuk meg a kókuszreszelékben.
Készíthetünk kókuszkrémmel töltött kívül-belül kókuszos fánkokat is! Igazán csak a fantáiánk szab határt. Jó étvágyat hozzá!
Szalagos farsangi fánk recept:
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma
Vissza a kategória cikkeihez