Tartalomjegyzék
A forró csokik az őszi-téli szezon elmaradhatatlan italai, nem kivétel ez alól a kókuszos forró csoki sem. Nagyon könnyen, gyorsan elkészíthetők, ráadásul számos módon variálhatók, fűszerezhetők, ízesíthetők egyéni ízvilág – és az otthoni készleteink – alapján, így meg sem lehet unni őket. Nincs is jobb annál, mint a hidegből megérkezve egy bögre forró itallal bekuckózni egy fotelbe és elszürcsölgetni a lágy, krémes italt. Készíthetünk kávés italokat is. Reggelire kiváló napindító ital lehet például a sütőtökös latte is. Mely nemcsak nagyon finom, de még egészéges is! Érdemes kipróbálni. Ha pedig délután fogyasztjuk a forró finomságokat, akár különböző kekszeket is kínálhatunk hozzá. Remek vendégvárónak is.
Egyszerű, krémesen lágy kókuszos forró csoki recept
Hozzávalók:
- 25 dkg étcsokoládé
- 15 dkg tejcsokoládé
- 20 dkg kókusztejpor
- 2 db 400 ml-es konzerv kókusztej
- 2 dl tej
- 1 dl kókuszlikőr – elhagyható
- kókuszreszelék – díszítéshez (elhagyható)
A krémes kókuszos forró csoki elkészítési lépései:
- Először a kétféle csokit apróra darabokra vágjuk.
- Ezután a kókusztejport, a kókusztejet és a tejet kézi habverővel egy edényben simára keverjük, és mérsékelt tűzön alaposan felforrósítjuk.
- Még forrón hozzáadjuk a kétféle csokit és alaposan elkeverjük, hogy a csokoládé felolvadjon benne.
- Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle hozzáadjuk a kókuszlikőrt is.
- Még forró bögrékbe merjük és akár tejszínhabrózsákkal, akár reszelt csokoládéval díszítjük.
Díszíthetjük még kókuszreszelékkel, de akár egész kávébabokkal is vagy a fantáziánkra van bízva. Garantáltan megédesíti a napunkat. Készíthetjük mandulás vagy vaníliás tejjel is. Olyan egyszerűen elkészíthető, hogy akár gyerekek is nekiláthatnak – természetesen felnőtt felügyeletével – a megfőzésének. Azonban nagyon magas a kalória tartalma, ezzel érdemes számolni.
Forró csoki és instant forró csoki por recept / Anzsy konyhája:
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma
Vissza a kategória cikkeihez