Kókuszos habcsók

A kókuszos habcsók nagyon népszerű édesség, főleg az Adventi, karácsonyi időszakban. Pedig olyan egyszerűen és gyorsan elkészíthető, hogy készíthetjük az év során bármikor. Akár Valentin napra is jó választás, de csinos dobozokba rakva ajándéknak is remek bármely alkalomra. Készíthetünk hozzá csokimázat (10 dkg étcsoki, 0,5 dl habtejszínből) és a kész, kihűlt habcsókokat abba is belemártogathatjuk. Számos módon díszíthető, csak a fantáziánk – na és az otthoni készleteink – szabhatnak határt.

Bármely alkalomra elkészíthető, de csak úgy egy délutáni kávé, vagy ízletes tea mellé is kiváló, illatos finomság. Ráadásul ez a finom édesség légmentesen záródó dobozban még napokig friss és puha marad.

Egyszerű kókusz habcsók recept

Hozzávalók:

A kókuszos habcsók készítése lépésről – lépésre:

  1. Először a kókuszreszeléket egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül – folyamatos keverés mellett – megpirítjuk, majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokra előmelegítjük a sütőt. (légkeveréses esetében 160 fok, gázsütőnél 2-3-as fokozat).
  3. Ezután a tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára, majd a fehérjéből elektromos habverővel kemény habot verünk.
  4. Majd apránként belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  5. Azután óvatosan beleforgatjuk a pirított kókuszreszeléket is.
  6. Ezután kanalazzuk a masszát habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk belőle csinos kis halmokat, egymástól megfelelő távolságra.
  7. Majd a sütőbe tesszük őket. (Légkeveréses sütő esetében több sütőlemezt egyszerre is betehetünk sülni).
  8. Nagyjából 15 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha a széle már megpirul) és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert nagyon gyorsan készen van és több napig el is tárolható. Jó étvágyat hozzá!

Kókuszcsók, maradt a sütésből tojásfehérjéd? 

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma

Vissza a kategória cikkeihez