Kókuszos keksz receptek

A kókuszos keksz receptek nagyon népszerűek, akárcsak a vaníliás, kakaós vagy darálós keksz receptek. Számos módon variálhatók, fűszerezhetők, ízesíthetők. Igazán csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabhatnak határt. Hiszen készíthetjük pikánsabban chilivel, gyömbérrel fűszerezve vagy édesebben. Ráadásul olyan egyszerűen elkészíthetők, hogy a gyerekeket is bevonhatjuk a folyamatokba. Nem szükséges hozzá semmilyen konyhai előképzettség, kezdők vagy gyerekek is bátran hozzáláthatnak a sütemény készítéséhez, annyira egyszerű. Csak összekeverjük a hozzávalókat, gombócokat formálunk, melyek kicsit meglapítva már süthetjük is. Gyorsabban elkészül, mint egy muffin, pedig az sem az időigényes sütik közé tartozik.  Bármely alkalomra készíthetjük, de csak úgy egy délutáni kávé, vagy ízletes tea mellé is kiváló, illatos finomság. Ráadásul az illatos, finom keksz légmentesen záródó dobozban még napokig friss és puha marad.

Kókuszos keksz receptek

Számos variációban – akár gluténmentesen is – készíthetjük őket. Érdemes rögtön akár nagyobb adagoknak való mennyiséget is begyúrni, mivel hamar készen van és hamar elfogy! Mivel napokig friss marad egy-egy alkalom előtt néhány nappal már nyugodtan nekiláthatunk. Ha díszíteni is szeretnénk, akkor bőven jut rá idő, nem kell kapkodni és várni, hogy végre kihűljön a dekoráláshoz.

Az alap kókuszos keksz receptet gazdagíthatjuk kakaóval, vaníliával vagy csokoládé darabokkal. De a kókuszos mandulás keksz is remek választás bármely alkalomra. 

Kókuszos keksz receptek – formák

A kókuszos kekszeket készíthetjük kézzel formázva egyszerűen korong alakúakra. De lehet a korongot mintázni villával, sütőformával, vagy meghajtogatva, masnit, holdat stb. formázva. Készíthetjük a húsdaráló kiegészítőjével darálós keksznek is. Ugyanaz a recept számos formában megvalósítható. Érdemes többféleképpen is próbálgatni, akár egyszerre is, remekül mutatnak majd. Arra azonban érdemes figyelni, hogy ha nem egyforma a nagyságuk, vastagságuk a kekszeknek, akkor nem egyszerre sülnek majd meg. Vagy külön tepsibe rakni a sütésnél a nagyjából egyformákat.

Kirándulásra, uzsonnára, tízóraira is csomagolhatók és garantáltan nemcsak a gyerekeknek lesz kedvence!

Kókuszos keksz elkészítése recepttel:

https://femina.hu/recept/hazi-kekszek/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom