Kókuszos korong

A kókuszos korong nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, illatos, ízletes sütemény. Kezdők vagy gyerekek is bátran hozzáláthatnak a sütemény készítéséhez, annyira egyszerű. Csak összekeverjük a hozzávalókat, kinyújtjuk és kiszaggatva már süthetők is. Számos módon ízesíthető, gazdagítható, variálható. Igazán csak az otthoni készleteink és a fantáziánk szab határt. Dekorálhatjuk csokimázzal vagy cukormázzal, de lekvárral össze is ragaszthatjuk a korongokat.  Bármely alkalomra készíthetjük, de csak úgy egy délutáni kávé, vagy ízletes tea mellé is kiváló, illatos finomság. Ráadásul légmentesen záródó dobozban még napokig friss marad.

Egyszerű kókuszos korong recept

Hozzávalók:

  • 12 dkg liszt (lehet 60-40 arányban fehér és bármilyen más: rozsos, tönköly stb.)
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 dkg puha vaj vagy margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • csipet só

A tetejére:

  • kókuszreszelék
  • tej

Az illatos kókuszos korongok elkészítési lépései:

  1. Ezután a lisztet (vagy liszteket) keverjük össze a sütőporral és a csipet sóval.
  2. Majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket és azzal is keverjük el.
  3. Következhet a puha vaj, a tojássárgája és a fél deci tej is.
  4. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát és gombócot formálva csomagoljuk folpackba.
  5. Tegyük legalább fél órára hűtőszekrénybe.
  6. Közben melegítsük elő a sütőt 175-180 fokra.
  7. Majd a tésztát lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk fél cm vastagságúra és szaggassunk belőle korongokat (vagy tetszés szerinti formákat).
  8. Tegyük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe és a tetejüket kenjük meg tejjel és szórjuk meg kókuszreszelékkel.
  9. Toljuk őket az előmelegített sütőbe és 10 perc alatt süssük meg.

Hagyjuk kihűlni és porcukorral megszórva kínáljuk. Készíthetünk hozzá csokimázat és megmárthatjuk őket abban is. Rendkívül jól dekorálható édes finomság. Jó étvágyat hozzá!

Kókuszos keksz elkészítése recepttel:

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma

Vissza a kategória cikkeihez