Tartalomjegyzék
A kókuszos koszorú rendkívül dekoratív és nagyon finom édesség. Könnyen, gyorsan elkészíthető, számos módon díszíthető. Kiváló választás az adventi, karácsonyi időszakban is, de egész évben bármikor egyszerűen elkészíthető. Csak úgy egy délutáni kávé, vagy ízletes tea mellé is kiváló, illatos finomság. Ráadásul ez a finom édesség légmentesen záródó dobozban még napokig friss és puha marad.
Egyszerű kókuszos koszorú recept
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 30 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- kezeletlen citrom reszelt héja
- 2 db tojássárgája
- 5-6 evőkanálnyi meleg tej
- 6 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez:
- 10 dkg étcsokoládé
- olaj
- kókuszreszelék
A kókuszos koszorúk elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a kezeletlen héjú citromot alaposan megmossuk, majd lereszeljük a héját és félretesszük.
- Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Majd a puha vajat habosra keverjük a cukorral és egyenként hozzáadva a tojásokat alaposan eldolgozzuk.
- Ezután folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a citromhéjat és a meleg tejet is.
- Ezt követően folyamatosan adagolva hozzákeverjük a lisztet, majd a kókuszreszeléket, és óvatosan összekeverjük az egészet.
- Habzsákba töltjük a tésztát és koszorúkat formázva nyomjuk őket az előzőleg sütőpapírral bélelt tepsire.
- Arra figyeljünk, hogy ne érjenek össze a koszorúk, mert sütés közben nőni fognak.
- Az előmelegített sütőbe toljuk őket és 10-12 perc alatt készre sütjük. (Figyeljük közben, mert a koszorúk vastagságától is függ a sütési idő).
- Ha megsültek hagyjuk őket kihűlni.
- Ezután olvasszuk fel a csokoládét kevés olajjal és mártsuk bele a sütiket tetszés szerint, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Hagyjuk, hogy megdermedjen a csokoládé rajtuk, csak ezután kínáljuk.
Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert nagyon gyorsan készen van és több napig el is tárolható. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma