Kókuszos macaron

A macaron sütése az utóbbi időkben hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nem kivétel ez alól a kókuszos macaron sem. Egész évben bármikor, szezonalitástól függetlenül elkészíthető finomság. Igazán változatossá tehetjük, hiszen számos módon, ízesítésben tölthető, csak a fantáziánk szabhat határt. Bármilyen ízesítéssel, vagy ízkombinációkkal készítve is érdemes próbálkozni. Akár saját részre, akár vendégvárónak készül, mindenképpen jó választás, érdemes kipróbálni!

Kókuszos macaron alap – recept

Hozzávalók a tésztához:

  • 13,5 dkg kókuszreszelék
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg cukor
  • 11 dkg tojásfehérje
  • 4 dkg víz

Hozzávalók a krémhez:

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 10 dkg 30%-os habtejszín

A kókuszos macaron elkészítési lépései:

  1. Először a tölteléket készítjük el. Ehhez a fehércsokit apróra vágjuk és egy tálba tesszük.
  2. A tejszínt felmelegítjük forráspontig, majd a csokidarabokra öntjük és összekeverjük, hogy homogén alapot kapjunk.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük a krémet.
  4. Közben elkészítjük a krémet is. Ehhez először a fehérjét két részre osztjuk.
  5. Az egyik felét beletesszük a gépi habverőbe.
  6. A kókuszreszeléket ledaráljuk egy kávédarálón és a porcukorral összekeverve egy tálba szitáljuk.
  7. Ehhez keverjük hozzá a másik fele fehérjét úgy, hogy sűrű masszát kapjunk.
  8. A kristálycukrot a vízzel egy edényben 116 fokig melegítjük. Amikor eléri ezt a hőfokot elkezdjük habosítani a gépben a fehérjét.
  9. Majd mikor a kristálycukros víz eléri a 118 fokot levesszük a tűzhelyről és folyamatos keverés mellett a felhabosított fehérjéhez csurgatjuk.
  10. Addig kell habosítani, amíg kemény, masszív, fényes hab nem lesz a végeredmény.
  11. Majd a kókuszos masszát is a habhoz adjuk és keverünk gyorsan párat még az egész masszán.
  12. Majd egy spatulával addig keverjük körkörösen az egészet, amíg a spatuláról egybefüggően le nem folyik.
  13. Óvatosan keverjük el, vigyázva arra, nehogy a túlkeverés következtében szétfolyjon a tészta.
  14. Majd töltsük habzsákba a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk belőle 2,5 centis korongokat. Ennek megkönnyítésére lehet kapni macaron sütő alapot, melyen ki vannak jelölve a korongok).
  15. Ha elkészültünk 2-3-szor csapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy az esetleges légbuborékok kijöjjenek a tésztából.
  16. Szárítsuk őket 40-50 percig majd, ha már hozzáérünk a tetejükhöz és nem ragad a tészta az ujjunkra, akkor mehet be a 140-150 fokra előmelegített sütőbe.
  17. Légkeveréses sütőben süssük 14 percig.
  18. Ha elkészült hagyjuk kihűlni a tepsiben csak a teljesen kihűlt korongokat húzzuk le a sütőpapírról, különben eltörhet.
  19. A krémet vegyük ki a hűtőből, töltsük nyomózsákba és a macaronok felére nyomjunk karikát a krémből.
  20. Tegyük rá a macaronok másik felét és már kínálhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!

Macaron kókuszból! 

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom