Kókuszos paleo keksz

A k√≥kuszos paleo keksz elk√©sz√≠t√©se semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyom√°nyos k√≥kuszos keksz eset√©ben, csak a hozz√°val√≥k m√°sok kicsit. √Črdemes ezzel is pr√≥b√°lkozni, nem v√©letlen van egyre nagyobb k√∂vetŇĎ t√°bora a paleo √©tkez√©snek is. Ez a keksz pedig szint√©n rendk√≠v√ľl k√∂nnyen, gyorsan elk√©sz√≠thetŇĎ, illatos, √≠zletes s√ľtem√©ny. Csokol√°d√©ba m√°rtva nemcsak nagyon finom, de dekorat√≠v desszert lesz a v√©geredm√©ny. K√©sz√≠thetj√ľk b√°rmely alkalomra, vagy csak egyszerŇĪen, ha egy gyors √©dess√©gre v√°gyunk. L√©gmentesen z√°r√≥d√≥ dobozban m√©g napokig friss marad.

EgyszerŇĪ k√≥kuszos paleo keksz recept

Hozzávalók:

 • 18 dkg dar√°lt mandula √©s k√≥kuszreszel√©k (lehet 65-35 ar√°nyban)
 • 2 toj√°sfeh√©rje
 • 8 dkg xilit dar√°lva vagy por alap√ļ √©des√≠tŇĎszer

Az illatos paleo kókuszos kekszek elkészítési lépései:

 1. ElŇĎsz√∂r a s√ľtŇĎt meleg√≠ts√ľk elŇĎ 175-180 fokra.
 2. Egy tepsit b√©lelj√ľnk ki s√ľtŇĎpap√≠rral.
 3. Majd a mandul√°t √©s a k√≥kuszreszel√©ket egy t√°lban keverj√ľk √∂ssze.
 4. Ezut√°n a k√©t toj√°sfeh√©rj√©t verj√ľk fel g√©pi habverŇĎvel.
 5. Ha kezd kem√©nyedni, fokozatosan adagolva adjuk hozz√° a por√≠tott √©des√≠tŇĎszert √©s alaposan dolgozzuk √∂ssze a habverŇĎvel.
 6. Folyamatosan adagolva keverj√ľk a felvert toj√°shabhoz a k√≥kuszos mandul√°t √©s √≥vatosan keverj√ľk √∂ssze az eg√©szet.
 7. Ezut√°n a s√ľtŇĎpap√≠rral b√©lelt tepsibe nedves k√©zzel form√°zzunk kis halmokat √©s kan√°l vagy villa seg√≠ts√©g√©vel nyomkodjuk le ŇĎket.
 8. Tegy√ľk az elŇĎmeleg√≠tett s√ľtŇĎbe √©s 10-12 perc alatt s√ľss√ľk k√©szre. (√Črdemes 10 percn√©l m√°r r√°n√©zni, mert s√ľtŇĎ f√ľggv√©nye a t√©nyleges s√ľt√©si idŇĎ).
 9. Akkor jó, ha a szép aranybarna, a széle pedig kicsit sötétebb.

√Črdemes nagyobb mennyis√©get k√©sz√≠teni, mert nagyon gyorsan k√©szen van √©s t√∂bb napig el is t√°rolhat√≥. Sz√°mos vari√°ci√≥ban elk√©sz√≠thetŇĎ √©s ak√°r aszalt gy√ľm√∂lcs√∂kkel, magokkal, csokol√°d√© darabokkal tov√°bb gazdag√≠that√≥. De bele m√°rtogathatjuk olvasztott csokiba is, amit megsz√≥rhatunk k√≥kuszreszel√©kkel. J√≥ √©tv√°gyat hozz√°!

Kókuszos keksz elkészítése recepttel:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Paleolit_di%C3%A9ta

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom