Kókuszos receptek

A kókuszos receptek mindig nagy népszerűségnek örvendtek. Korábban főleg az adventi, karácsonyi időszakban, manapság bármikor egész évben. Ráadásul már nemcsak a kókuszreszelékes receptek találhatók meg nagy számban. Bár kétségtelen, hogy napjainkban is a kókusznak ez a feldolgozási formája a legismertebb és legnépszerűbb hazánkban. Ennek megfelelően a receptek többsége is a kókuszos sütemények témakörben a legnagyobb kínálatú. Pedig érdemes a sütemény témakörön túl is kitekinteni, annál is inkább, mivel a kókusz nagyon egészséges, fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Hiszen számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és rostot is tartalmaz.

Kókuszos receptek – sütés nélküli sütemények

A sütemények közül leginkább a rendkívül egyszerűen, gyorsan elkészíthetőket keressük, leginkább sütés nélkül. Nemcsak nyári nagy melegben, de ott mindenképp. A legnépszerűbb – mely a gyerekzsúrok és retró bulik elmaradhatatlan kelléke – a kókuszgolyó, de ugyanez a kategória a kókusztekercs és a kókuszrúd is. Mind a 70-es évek felejthetetlen ízeit hozza vissza és népszerűsége azóta is töretlen.

A kókuszos nápolyi sok háztartásban az üzletekben vásárolt formában található meg, de otthon is elkészíthető elősütött ostyalapok segítségével. A tölteléket pedig úgy ízesítjük, fűszerezzük, ahogy csak szeretnénk. Jó választás, ha csak valami gyors édességre vágyunk.

Nemcsak a gyerekek körében nagyon kedvelt a kókuszos tejbegríz szelet, vagy a kókuszos sport szelet, ami nagyon egyszerűen és könnyen elkészíthető, szintén sütés nélkül. Ennél a dekoratív finomságnál csak a tejbegríz az, aminél a tűzhely mellett kell állni, de garantáltan megéri a fáradságot! Ha elkészítjük, nemcsak a gyerekek kedvence lesz.

Kókuszos receptek – sütve készített sütemények

A legtöbb sütemény kedvelt alapanyaga a kókuszreszelék. Nagyon népszerűek az egyszerűen, gyorsan elkészíthető bögrés kókuszos receptek vagy a muffinok is. De számos sütemény kókuszkrémmel töltött az ízletes piskóták között. Az utóbbi időben pedig egyre keresettebbek a különböző kekszek és nemcsak a gyerekek körében. A kókuszos keksz receptek között számos egyszerűen, gyorsan elkészíthető megtalálható. Nagy előnyük, hogy jól záródó dobozba rakva sokáig friss marad. Így készíthetjük jóval alkalom előtt. Remek választás gyerekeknek tízóraira, uzsonnára is. De egy finom tea vagy illatos kávé mellé is kitűnő.

Kókuszos receptek – főételek

A kókuszt főételként főleg az ázsiai konyhában találhatjuk meg. Hazánkban a kókuszkrémlevesen, illetve thai kókuszlevesen túl még inkább csak ismerkedünk a különböző alapanyagok, fűszerek keverésével készült ételek készítésével. Azonban a kókuszos tejbegríz akár szintén ide sorolható.

Egyebek

Az utóbbi idők népszerű italai – nemcsak a nők körében – a különböző koktélok is. A méltán híres Pina Colada többek között kókuszlikőrt is tartalmaz, mely igazán kedvelt alkoholos ital. De a kókuszlikőr önmagában is zamatos itóka, érdemes ezeket is megkóstolni. A hideg téli időben pedig a kókuszos forró csoki is kihagyhatatlan!!!

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom