Tartalomjegyzék
A kókuszos szaloncukor házilag készítve annyira egyszerű, hogy aki egyszer készítette talán sosem vesz készen többé. Ráadásul a gyerekeket is befoghatjuk a folyamatba, biztosan nem lesz ellenükre a tevékenység. Érdemes akár több adagnak megfelelőt is készíteni, mert garantáltan hamar el fog fogyni. Csinos papírokba csomagolva, akár ajándéknak is remek választás lehet. Ráadásul számos módon variálható, ízesíthető, gazdagítható, nem fogjuk megbánni, ha nekilátunk! A hűtési idővel azonban érdemes számolni.
Kókuszos szaloncukor házilag készítve – recept
Hozzávalók:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg cukor
- 3 dkg kókuszzsír
- 2,5 dl kókusztej
- 15 dkg étcsokoládé
Az egyszerű házi kókuszos szaloncukor elkészítési lépései:
- Először a kimért kókuszreszeléket és cukrot tegyük egy keverőtálba.
- Ezután a kókuszzsírt melegítsük fel.
- Majd keverjük el a kókusztejben.
- Adjuk a felmelegített kókuszzsíros tejet a kókuszreszelékben elkevert cukorhoz.
- Gyúrjuk össze és a masszából formázzunk szaloncukor formát.
- Tegyük 3-4 órára hűtőbe.
- Majd, ha kivettük, gőz fölött olvasszuk meg az apró kockára tört étcsokoládét.
- Mártsuk meg a szaloncukrokat egyesével a felolvasztott csokoládéban és tegyük őket tálcára.
- A tálcát ismét tegyük 3-4 órára hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen a csokimáz.
- Ezután csomagolhatjuk tetszés szerinti papírba.
Cukormentes kókuszos szaloncukor
Cukormentes variációban is készíthetjük, ebben az esetben xilitet használhatunk cukor helyett, de bármilyen más édesítőszer is megfelelő. Csokoládénál is a cukormentes termékekkel helyettesítsük a cukrosat. De számos bioboltban és webáruházban elérhető készen is.
Amíg dermed a massza, akár a tetszés szerinti papírokat a kívánt méretre is vághatjuk. Vagy a csomagoláshoz szükséges előkészületeket is elvégezhetjük. Érdemes másfajta szaloncukrokkal is kísérletezni házilag, mert igazán különleges ízvilágokat lehet kikeverni. A fűszerezésekkel, mely lehet akár chili, gyömbér stb. pedig pikáns, csípősebb ízhatást is elérhetünk. Jó próbálkozást!
Kókuszos szaloncukor:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szaloncukor
Vissza a kategória cikkeihez