Kókuszos tejbegríz

A kókuszos tejbegríz az egyszerű tejbegríz feltúrbózása. A tejbegríz nagyon népszerű étel, főleg a gyerekek körében. Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető sütés nélküli finom édesség. Akár egy gyors vacsorának is remek választás. De nagyon jó választás, ha csak egy gyors desszertre vágyunk és annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet! Gazdagíthatjuk ízlés szerint további gyümölcsökkel, áfonyával, málnával, eperrel, szederrel. Bármely más idény gyümölccsel helyettesíthető, de akár vegyesen is készíthetjük. Nemcsak a gyerekek kedvence lesz!!!

Kókuszos tejbegríz – recept

Hozzávalók:

  • 0,5 liter tej
  • 4-5 evőkanál búzadara
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2-3 evőkanál kókuszreszelék
  • csipet só
  • kakaópor

Az egyszerű kókuszos tejbegríz elkészítési lépései:

  1. Először a tejet töltsük egy lábosba, keverjük el benne a csipet sót, a cukrot és a kókuszreszeléket.
  2. Keverjük el, hogy a cukor feloldódjon.
  3. Majd forraljuk fel, és folyamatos keverés mellett főzzük lassú tűznél 10 percig.
  4. Ezután folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a búzadarát is.
  5. Azután főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik (ha kevésbé folyékonyra szeretnénk, adjunk hozzá még búzadarát).
  6. Majd merjük tányérokra és kakóporral bőven megszórva tálaljuk.
  7. Még forrón kínáljuk. De hidegen-melegen kiváló!

Desszertnek készíthetünk hozzá akár csokiöntetet is, de egyszerű fahéjas szórattal is remek választás! De díszíthetjük kókuszreszelékkel vagy csokidarával egyaránt.  Keverhetünk bele gyümölcsöt vagy, amit csak gondolunk. Tényleg csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabnak határt. Jó étvágyat hozzá!

A tökéletes tejbegríz:

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszp%C3%A1lma

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom